ALEKSANDAR ĆIRIĆ (SNS) NE PRISTAJE NA TV DUEL SA POSLANIKOM MIROSLAVOM ALEKSIĆEM (NPS)

ciraTrstenik, 05.avgust 2017.

Više od deset dana proteklo je od kada je Aleksandar Ćirić, predsednik OO SNS Trstenik, nakon lokalne Skupštine, u svojoj izjavi Radio televiziji Trstenik, izneo niz brutalnih neistina i isto toliko vremena od kada je poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić javno uputio poziv za televizijski duel kako poslanici Mileni Turk tako i Aleksandru Ćiriću. Do danas od Čirića, kao i od Turk, nema odgovora, što je dokaz da oboje zloupotrebljavaju Radio televiziju Trstenik za iznošenje neistina.

Radio televizija Trstenk odbila je da primi  zahtev za demant netačnih navoda koji je poslanik Miroslav Aleksić uputio pre više od nedelju dana. Neobjavljivanjem odgovora Radio televizija Trstenik krši Zakon o javnom informisanju i medijima, zbog čega će protiv ovog medija biti podneta prijava nadležnim organima.

Da podsetimo, građani Opštine Trstenik su ove godine izdvojili 9 miliona i 600 hiljada dinara za projekat koji realizuje Radio televizija Trstenik, a čiji je cilj ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima RTV Trstenik je u obavezi da objavi demant, a u skladu sa Ugovorom, ciljem projekta  i naknadom od 9 miliona i 600 hiljada dinara ova televizijska kuća u obavezi je da obezbedi da se na Radio televiziji Trstenik građanima obrate predstavnici političke opcije koja je dobila podršku 36% građana Opštine Trstenik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *