Aleksić: Digitalizacija neće rešiti probleme Srbije

„Srbija je danas dobila premijerku koja je kao glavni cilj svog rada postavila digitalizaciju. Oni koji su slušali ekspoze mogli su da pomisle da žive u Švajcarskoj umesto u Srbiji  i da će i problem Kosova, problem 600 000  ljudi koji žive u apsolutnom siromaštvu, kao i problemi u zdravstvu i prosveti biti rešeni jednim klikom. Ana Brnabić očigledno nije dovoljno upoznata sa situacijom u zemlji čiji je premijer postala, pa digitalizaciju vidi kao prioritet “, rekao je narodni poslanik  i predsednik Narodnog pokreta Srbije, Miroslav Aleksić.

Izbor novih ministara Aleksić ocenjuje kao „problematičan“.

„ Po sastavu Vlade reklo bi se da je ministre birao Vučić, a ne mandatarka, što je vrlo problematično, a još gore od toga je što među ministrima imamo ministra odbrane Vulina, čija je jedina kvalifikacija za to mesto verovatno želja da nosi uniformu i ocena da je u Jajincima bilo 97 ubica.“, rekao je Aleksić

Aleksić je dodao da se iz ekspozea nove premijerke vide ciljevi ali ne i načini kako da se ti ciljevi ostvare, kao i da se u ekspozeu prikrivaju činjenice o najnižoj plati u regionu i najnižim rastom BDP-a Srbije.

Narodni pokret Srbije glasao je protiv izbora nove Vlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *