Aleksić: Jedna kolona jedini način da se ugrozi vlast

Nastup u jednoj koloni je jedini način da se ugrozi vlast, smatra Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik koji podržava Vuka Jeremića i njegovu ideju udruživanja opozicije.

 

Mislim da preovladava razum u opozciji, pored Jankovića i Jeremića, tu su i Šutanovac i Tadić, polako shvataju značaj beogradskih izbora.

 “U ovom trenutku opozicija nema puno prostora za delovanje, vlast će sigurno u jednoj koloni, ako ne bude i opozicija u jednoj koloni ne očekujem dobar rezultat. Ako su lideri spremni za kompromise ima vremena za dogovor, svi izgovori da nečiji birači neće glasati za levicu ili desnicu padaju u drugi plan, svi treba da podrže jednog koji je najbolji, ko može da postigne rezultat”, kaže Aleksić.

Na pitanje da prokomentariš odluku DJB da samostalno nastupi na beogradskim izborima, Aleksić je rekao da je to njihovo pozicioniranje i, kako kaže, “neodgovorno ponašanje prema zemlji koje će birači da ocene”.

Smatra da Saša Janković ima veliku odgovornost.

“Mislim da je on kohezioni faktor koji treba da pozove sve lidere i pozivam ga da bude kandidat za gradonačelnika. Moramo da prihvatimo svaku priliku, verujem da će razum prevladati, to je prilika koju opozcija ne sme da propusti”.

Aleksić smatra da je važna i pozicija Vuka Jeremića, koji, kako kaže, može dati zamajac da se grupiše opozcija i zato je bitno da Jeremić ostane na sceni. Kaže da nije presudno da li će neko biti levo ili desno, jer su u pitanju životi građana i promena stanja s kojim se građani Beograda suočavaju.

“Moramo da zaustavimo propadanje i Srbije i Beograda. Ovi izbori su trenutak kada stvari u Srbiji treba da počnu da se menjaju. U Vučićevoj Srbiji ne znate šta vas čeka u mesec dana, on će raspisati parlamentarne izbore samo ako istraživanja pokazuju da je to dobro za njega, on se bori za svoju stranku, a ne da reformiše Srbiju”.

Izvor: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *