Aleksić: Premijer se iz aviona obraća građanima, a poslanicima je zabranjeno da govore u Skupštini

KZN_Narodna skupština„Prekid današnje Prve sednice prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije dokaz je da vlast želi da ućutka svaki glas opozicije, degradira skupštinu i  poništi demokratiju u Srbiji“, rekao je narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije ,Miroslav Aleksić.
On je dodao da režim Alksandra Vučića potpuno gubi kontrolu, da predstavnici Srpske napredne stranke poistovećuju državu i stranku i urušavaju institucije.
„Iz straha od predstojećih izbora Aleksandar Vučić povlači nagle poteze koji su za svaku osudu. Vi danas imate potpuno suludu situaciju u kojoj se premijer Srbije, koji želi da  postane predsednik,  građanima obraća iz aviona. Sa druge strane predstavnici građana nemaju pravo da kažu svoje mišljenje  čak ni na sednicama parlamenta. Predstavnici vlasti gube osećaj i koje su im nadležnosti, poistovećujući stranku i državu i time  urušavaju ceo sistem. Premijer jednoga dana traži ostavku ombudsmana i osuđuje ga za zloupotrebu položaja, a već sledećeg dana potvrđuje da će zloupotrebiti mesto premijera i da će se sa tog mesta kandidovati za predsednika“.
Aleksić je dodao da su predstavnici vlasti već pet godina u konstantnoj kampanji.
„ Srbija je u ovakvom stanju u kakvom jeste upravo zbog toga što se premijer, zajedno sa svim ministrima, već pet godina bavi isključivo kampanjom umesto državom. Uporedo sa kampanjom Srpska napredna Stranka ozbiljno je radila i na personalizaciji vlasti. Siguran sam da će, demokratskim putem, na izborima za predsednika Republike, građani kazniti bahato ponašanje vlasti.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *