ALEKSIĆ SA PARLAMENTARNOM DELEGACIJOM U POSETI SAD

poseta SAD (3)Narodni poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić sa parlamentarnom delegacijom Narodne skupštine Srbije boravi u desetodnevnoj  poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Tokom boravka u Vašingtonu Aleksić i članovi parlamentarne delegacije Narodne skupštine RS učestvuju u nizu radnih sastanaka sa članovima Kongresa i Senata na kojima imaju priliku da razmene iskustva o političkim i ekonomskim prilikama u Srbiji i Americi.

Nakon razgovora sa kongresmenima i senatorima, među kojima su kongresmen Peter Rosoko, Brajan Ficpatrik i senatori Rob Portman, Rodžer Viker, Ron Džonson, Aleksić je istakao da su ovakve posete značajne, između ostalog i zbog toga što predstavnici američkih institucija mogu da čuju činjenice o realnom stanju u Srbiji koje se bitno razlikuju od priča koje, putem medija, plasiraju predstavnici vlasti u Srbiji.

poseta SAD (2)

Aleksić je istakao i da Srbija u ovom trenutku mora biti izuzetno diplomatski aktivna jer je trenutak uspostavljanja nove Trampove administracije, šansa da se izgrade bolji odnosi dve zemlje koji bi omogućili bolje ostvarenje srpskih interesa.

On je dodao da su, između ostalih, teme sastanka bile i rastući terorizam, značaj očuvanja mira na Balkanu i priliv azilanata, ali i parlamentarni rad, urušavanje institucija i cenzura medija koja u Srbiji postoji kao i iseljavanje mladih iz Srbije koje je posledica nemogućnosti da se u Srbiji zaposle.

Poseta parlamentarne delegacije nastavlja se posetom Ilionisu gde predstavnike delegacije očekuje susret sa guvernerom ove savezne države i njegovim saradnicima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *