ALEKSIĆ: VLAST DELI SRBIJU, APETITI KOALICIONIH PARTNERA RASTU

Beograd, 24. jun 2017.

“Aleksandar Vučić je promenio pet vlada i preko 30 ministara. Srbija je za pet godina imala četiri različita ministra privrede, četiri poljoprivrede i tri finansija. To je dokaz da nema sistema već samo personalnih rešenja. Predlogom Zakona o ministarstvima predlažu se dva nova ministarstva, a cilj je jedan- da se zadovolje povećani apetiti koalicionih partnera. Ministri u Vučičevim Vladama pristaju da budu deo folklora i da igraju kako on svira,”, rekao je narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima.

 

On je dodao da se predlogom Zakona o ministarstvima ne rešava ni jedan problem građana, već se problem sa koalicionim partnerima i predložio da se vlast fokusira na uvođenje Ministarstva za porodicu i demografiju
” Ministarstva se formiraju kako kom koalicionom partneru odgovara i u skladu sa političkim kompromisima i političkim trgovinama. U ovom predlogu Zakona vidimo da su resori podeljeni po feudima, vidimo da koalicioni partneri dobijaju svako svoju oblast. Podeli ste Srbiju, da se igrate onako kako kom koalcionom partneru odgovara pa tako je sada iz nadležnosti privrede izbačeno sve ono što se tiče javnih preduzeća iz oblasti energetike. Umesto što delite Srbiju bolje vam je da brinete kako ćete zadržati mlade u Srbiji kako ćete sačuvati u Srbiji porodice sa decom. Osnujte Ministarstvo za porodicu i demografiju kako smo vam predložili”, rekao je Aleksić.
Aleksić se osvrnuo i na predlog Ane Brnabić za premijera i dodao da ona, zbog izostanka rezultata u radu svog ministarstva,  neće dobiti podršku Narodnog pokreta Srbije.
” Jedna od 30 Vučićevih ministara je Ana Brnabić. Ona je najavljena kao neko ko će reformisati javnu upravu. Danas upravo zbog Ane Brnabić  ljudi na hoklicama čekaju u redu za lične karte I zdravstvene knjižice, baš kao što su nekada čekali ispred ambasada za vize”.
Predsednik Narodnog pokreta Srbije je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić u decembru 2016. postao predsednik Saveta za populacionu politiku i naveo da je poslanička grupa SDS-NPS predložila i da se formalizuje princip po kome će Vučić voditi sve u državi, te da ministarstva pre svake odluke moraju da dobiju ovlašćenje predsednika Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *