ALEKSIĆ: ZAŠTO SE ĆUTI O „KOMPLETNOM IDIOTU“ I POKUŠAJU UBISTVA VUČIĆA?

Kada će se nadležni organi oglasiti o „kompletnom idiotu“ iz Savamale i slučaju „Jajinci“ i ko će odgovarati za privatizaciju medija kojom je u potpunosti zaveden medijski mrak u celoj Srbiji, pitanja su koje je poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić postavio ministru policije i ministru kulture i informisanja na današnjoj sednici skupštine Srbije.

 

„Ministri i nadležni organi duguju nam odgovor na pitanje ko je „kompletni idiot“ koji je rušio u Savamali da bi se, kako se govori, na tom mestu sagradio stambeno-poslovni kompleks koji grade po jednoj verziji arapski investitori, a po drugoj porodica Vučić.“
Aleksić je ministru Stefanoviću postavio i pitanje dokle se stiglo sa istragom u vezi sa slučajem „Jajinci“ i da li je dokazana tvrdnja ministra Vulina da se radi o pokušaju ubistva Aleksandra ili Andreja Vučića.
„Ministru Stefanoviću postavljam i pitanje dokle se stiglo sa istragom u slučaju „Jajinci“ i sa proverom tvrdnje ministra Vulina da se u Jajincima zasigurno desio pokušaj ubistva. Podsećam ministra Stefanovića na izjavu Vulina datu RTS-u u novembru 2016 godine. Citiraću: „Ali jedno je sigurno. Jednog Vučića su hteli da ubiju, da li Andreja ili Aleksandra, ali jednog su hteli da ubiju. Ne verujem u slučajnosti da se 97 ubica nađe na prostoru gde se nađe zolja, granate, municija i sve se to nađe na najidealnijem mogućem mestu, gde ljudi prolaze i ne mogu da se odbrane“, završen citat. Moje pitanje je da li je neko ispitao ove navode ministra Vulina?“

Na kraju izlaganja Aleksić je postavio i pitanje o privatizaciji medija i zatražio da se ceo taj slučaj preispita, navodeći primere po kojima određene privatne televizije danas imaju monopolski položaj i zatražio preispitivanje svih konkursa za medije koje sprovode lokalne samouprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *