KOLIKO NAS KOŠTA VUČIĆEVA ZABAVA?

MiroslavAleksić_NPS

Beograd, 16. Jun 2017.

„Period vladavine Aleksandra Vučića biće zapamćen po farsama, obmanama, siromaštvu, bedi, svečanom otvaranju semafora i kontejnera i odluci da u svoju čast parama građana organizuje veliku zabavu povodom izbora za predsednika Republike“ ,rekao je narodni poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i dodao da je Srbija do sada ima priliku da posmatra razne svečanosti u organizaciji Aleksandra Vučića.
„Aleksandar Vučić je do sada pravio svečanosti povodom puštanja u rad parčeta rekonstruisane pruge , povodom početka rada naplatne rampe, povodom otvaranja Karićevog šoping centra, povodom puštanja u rad toaleta po školama, a visoki funkcioneri SNS-a svečano su otvarali i kontejnere i semafore. Uzimajući sve to u obzir logično je bilo očekivati „cirkus“ koji se najavljuje za 23. jun. Nema drugog izraza za tu svečanost, jer je Aleksandar Vučić polaganjem zakletve u Skupštini već stupio na svoju dužnost. U vezi sa tim „cirkusom“ postoje i dva ozbiljna pitanja- da li organizacija i ove zabave podrazumeva batinaše koji tuku novinare i građane Srbije i koliko će ta zabava koštati građane Srbije?“.
Aleksić je podsetio da srpski Ustav i zakoni ne poznaju instituciju inauguracije i apelovao na novoizabranog predsednika da se umesto organizaciji zabava posveti poslovima iz svoje nadležnosti.
„Srpski Ustav i zakoni jasno definišu šta je posao predsednika Republike. Taj posao je vrlo ozbiljan i odgovoran i za sve u Srbiji bilo bi najbolje da se Vučić posveti svom poslu, za početak da za mesto premijera predloži nekog ko ima sposobnost da sastavi Vladu“, zaključuje Aleksić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *