NARODNI POKRET SRBIJE PROTIV IZBORA BRNABIĆEVE

Beograd, 20. Jun 2017.
Za skoro godinu dana rada na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić nije sprovela ni jednu, jedinu meru koju je, kao članica NALED-a, tražila da ministarstvo i Vlada sprovedu. Na mesto ministra došla je uz fanfare i epohalne najave o sprovođenju reforme u javnoj upravi, a za godinu dana svog rada ,nije uspela čak ni da ustanovi koliko je ljudi zaposleno u javnom sektoru kao ni da uredi biračke spiskove.Narodni pokret Srbije

„ Kada je Ana Brnabić postavljana na mesto ministarke lokalne samouprave i državne uprave od nas je dobila podršku jer smo verovali da će sprovesti reforme i uraditi ono za šta se NALED zalagao. Godinu dana kasnije, ispostavilo se da je Ana Brnabić na mesto ministarke dovedena kako bi sprovela ono što je Vučić od nje tražio. Izmenom zakona omogućila je da se opštinama i gradovima oduzme deo novca i da se on usmeri u državnu, zapravo Vučićevu kasu i to je jedino što je uradila i brzo i efikasno. Od najavljivane reforme javne uprave nije bilo ništa, a ostali poslovi koje je Brnabićeva vodila bili su, kao zamena zdravstvenih knjižica- mučni, neefikasni i na kraju bez rezultata. Godinu dana za reformu javne uprave možda nije dovoljno, ali je zasigurno dovoljno da prebrojite zaposlene u javnoj upravi. Brnabićeva ni to nije uspela i bilo bi neozbiljno verovati da će ona uspeti da vodi Vladu “, rekao je narodni poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

On je dodao da Narodni pokret Srbije svoju odluku o glasanju protiv predloga za novu premijerku temelji na rezultatima njenog rada, i da je pogrešno što je danas u fokusu njena pripadnost LGBT zajednici.

„ Fokus cele priče je u mandatarkinom seksualnom opredeljenju a to je Vučić i želeo da postigne, jer on nema kandidata za predsednika Vlade. Ana Brnabić je malo više od fikusa, a malo manje od Vučićeve marionete. Najveći problem u svemu tome je izostanak rezultata njenog rada i to što ona nije bila sposobna da vodi jedno ministarstvo, a predložena je da vodi celu Vladu. Iza nje kao ministarke ostala je gomila nerešenih problema i afera sa vetroparkovima, pa se bojim da će iza nje kao premijerke ostati zemlja sa još više problema i afera“, zaključuje Aleksić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *