NARODNI POKRET SRBIJE PROTIV NOVE VLADE

Miroslav Aleksić Narodni pokret Srbije

Beograd , 28. jun 2017.

„Današnjim ekspozeom Ana Brnabić je uputila veće kritike Aleksandru Vučiću od same opozicije, jer smo kroz taj ekspoze videli koliko stvari je Aleksandar Vučić za pet godina obećao, a ni do dan danas ih nije ispunio“, rekao je narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije, Miroslav Aleksić.
On je dodao da se od Ane Brnabić očekivalo mnogo više, ali da ona ni na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave nije uradila gotovo ništa.
„Nakon reformi koje je Ana Brnabić sprovela u svom resoru, u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, dobili smo redove ispred svih institucija, dobili smo ljude koji na hoklicama čekaju za zdravstvene knjižice i lične karte, kao nekada kada su se čekale vize – to su rezultati njenog rada. Za godinu dana njenog rada Srbija nije saznala koliko ljudi radi u javnom sektoru, a još manje je poznato koliko je njih zaposleno posle zabrane zapošljavanja. Iz toga se jasno vidi da Anu Brnabić rezultati nisu kandidovali za mesto premijera i da će javnost ostati uskraćena za odgovor šta je zaista nju kandidovalo za tu poziciju“, rekao je Aleksić
Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije ocenio je i da je osim izostanka rezultata, problem i u samoj političkoj karijeri Brnabićeve.
„Mandatarka je svoju političku karijeru započela aferom „vetroparkovi“ čiji je vinovnik bio kum Aleksandra Vučića- Nikola Petrović. Nakon te afere Brnabić postaje ministarka, a za samo godinu dana i premijer Srbije. Tako ubrzan politički uspon, bez realnih rezultata, budi i realne sumnje“, kazao je Aleksić i osvrnuo se i na predlog ministara u novoj vladi.
„Spisak novih ministara potvrdio je moju raniju konstataciju da je reč o koalicionoj trgovini. Umesto potreba građana, namirivane su potrebe koalicionih partera, a povrh svega na mesto ministra odbrane postavljen je čovek koji je do sada, bez dana radnog staža, vodio ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, a sada će, bez služenja vojnog roka, postati ministar odbrane. Osim izbora ministara sumnju u sposobnost Ane Brnabić da vodi Vladu budi i sam njen ekspoze u kome ona kao rešenje svih problema Srbije, koja ima preko 600 000 apsolutno siromašnih i više od pedeset posto funkcionalno nepismenih, vidi digitalizaciju“, zaključio je Aleksić.
Narodni pokret Srbije glasaće protiv izbora nove Vlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *