NPS TRSTENIK: KO TO TAMO PEVA ZA 1.900.000 DINARA?

11.januar 2017, Trstenik

Odlukom opštinskih vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom iz džepova građana opštine Trstenik novogodišnji koncert „Amadeus benda“ biće plaćen rekordnih 1.900.000 dinara (slovima: milion i devet stotina hiljada dinara)! Prevedeno na jezik Srpske napredne stranke, ovo je prvi put u istoriji Trstenika da se za jedan koncert izdvoji ovoliki novac.

Da paradoks bude veći, Opština Kruševac je za Srpsku novu 2016. godinu, nastup „Amadeus benda“ platila skoro četiri puta manje- 500.000 dinara, kolika je i prosečna vrednost ovakvih nastupa i koliko su, u proseku, koštali svi prethodni koncerti održani u Trsteniku poput onog Miroslava Ilića sa „Orkestrom Miše Mijatovića“ ili koncerta Dejana Petrovića i „Big benda“.

Narodni pokret Srbije poziva opštinske vlasti da građanima opštine Trstenik objasne zašto građani naše opštine pesmu i svirku „Amadeus benda“ plaćaju četiri puta skuplje nego građani Kruševca?

Narodni pokret Srbije postavlja i pitanje da li građani opštine Trstenik danas plaćaju i predizborni koncert „Amadeus benda“ koji je 16. aprila 2016. u Trsteniku organizovala Srpska napredna stranka pod parolom „besplatni koncert građanima“?20170111_123456 (1)

Ne protiveći se organizaciji koncerata u Trsteniku, u ime građana, postavljamo i pitanje- da li su zbog enormnog iznosa koji se izdvaja za novogodišnji koncert, građani Trstenika, ostali bez klizališta?

I na kraju, pojašnjenja radi, ako će bend, poznat po nastupima na predizbornim mitinzima Srpske napredne stranke, pevati uobičajenih dva sata, to znači da će građani za svaku pesmu dati 47 000 dinara ili prosečnu platu u Srbiji. Naše dodatno pitanje je- jesu li to najavljene mere štednje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *