POSLANICA MILENA TURK (SNS) NE PRISTAJE NA TV DUEL SA POSLANIKOM MIROSLAVOM ALEKSIĆEM (NPS)

milena finalTrstenik,05.avgust 2017.

Više od deset dana proteklo je od kada je poslanica i potpredsednica OO SNS Trstenik Milena Turk, na svojoj konferenciji za štampu, iznela niz brutalnih neistina i isto toliko vremena od kada joj je poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić uputio poziv za televizijski duel u kome bi ponovila svoje tvrdnje. Do danas od poslanice Turk nema odgovora, što je dokaz da ona, kao i njene stranačke kolege, zloupotrebljavaju Radio Televiziju Trstenik za iznošenje neistina.

Radio Televizija Trstenk odbila je da primi  zahtev za demant netačnih navoda koji je poslanik Miroslav Aleksić uputio pre više od nedelju dana. Neobjavljivanjem odgovora Radio televizija Trstenik krši Zakon o javnom informisanju i medijima, zbog čega će protiv ovog medija biti podneta prijava nadležnim organima.

Da podsetimo, građani Opštine Trstenik su ove godine izdvojili 9 miliona i 600 hiljada dinara za projekat koji realizuje Radio televizija Trstenik, a čiji je cilj ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima RTV Trstenik je u obavezi da objavi demant, a u skladu sa Ugovorom, ciljem projekta  i naknadom od 9 miliona i 600 hiljada dinara ova televizijska kuća u obavezi je da obezbedi da se na Radio televiziji Trstenik građanima obrate predstavnici političke opcije koja je dobila podršku 36% građana Opštine Trstenik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *