ZAHTEVAMO FER USLOVE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE

Narodni pokret Srbije priključio se zahtevima opozicije iznetim na danas održanoj konferenciji  za štampu. Predstavnici opozicionih stranaka i predsednički kandidati opozicije  od Aleksandra Vučića, zatražili su da odblokira rad Skupštine, da omogući fer izbore i da podnese ostavku na mesto premijera.

Obraćajući se medijima Vuk Jeremić je istakao da se danas, za razliku od ranijih lažnih, dogodio pravi državni udar suspendovanjem rada Skupstine, i pozvao Vučića da obezbedi fer uslove za održavanje izbora.

“Za razliku od lažnih državnih udara o kojima smo u medijima slušali tokom poslednjih godina, ove nedelje se u Srbiji desio pravi državni udar. Suspendovan je rad Narodne skupštine, a samim tim i izborna volja građana Srbije. Ukoliko to danas budemo oćutali i dopustili, sutra možemo očekivati sve od ove vlasti u pokušaju da učvrsti stege nad narodom i državom”, rekao je Jeremić posle sastanka sa predstavnicima opozicije u parlamentu.

“Zahtevamo od Aleksandra Vučića da otkoči i odblokira rad Narodne skupštine, da podnese ostavku na mesto premijera ukoliko želi da se kandiduje za predsednika i da omogući slobodno održavanje predsedničkih izbora pod fer okolnostima”, istakao je Jeremić.
Na konferenciji za medije pored Vuka Jeremića, govorili su i Saša Janković, Boško Obradović, Saša Radulović,  Čedomir Jovanović, Nenad Čanak I drugi predstavnici opozicije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *